Cursussen

1.    Vrij in hout.
De naam van de cursus ‘vrij in hout’ zegt het al. U kiest uw eigen stuk hout uit om deze te bewerken tot een eigen ontwerp. U krijgt informatie over houtsoorten en hun eigenschappen, het bewerken ervan en u leert diverse technieken aan. In 6 cursusavonden maak u in een ongedwongen sfeer een object wat klaar is om geëxposeerd te worden! Wilt u ook kennismaken met de mogelijkheden van het werken met hout in een vrije vorm, of wilt u graag uw artistieke vaardigheden in het werken met hout vergroten, meld u dan aan voor de cursus ‘vrij in hout’.

 

2.    Houttechnieken
In deze cursus leert u diverse technieken en maakt u in 6 cursusavonden een klein meubelstuk. De cursus houttechnieken is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens het vervaardigen van werkstuk maakt U kennis met handgereedschappen zoals schaven, zagen en beitels. U leert afhankelijk van het door u gekozen werkstuk, diverse houtverbindingen te maken. U krijgt een syllabus met wat theorie, informatie over houtsoorten en hun eigenschappen.

 

De eerste volgende cursussen zullen in 2014 plaatsvinden. Op dit moment zijn de nieuwe cursus dagen nog niet bekend. Als u interesse heeft kunt u dat kenbaar maken via het contact formulier op de contactpagina van deze site. Met in de omschrijving de vermelding ‘Vrij in hout’ of ‘Houttechnieken’.

Share